Van Berkum communicatie

Opdrachtgevers

Overheid:

Gemeentes Zwolle, Arnhem, Rotterdam, 's Hertogenbosch, Capelle a/d IJssel, provincie Noord-Brabant, Ministerie BZK

Communicatie- en tekstbureau's:

HDtt, Ravenstein & Zwart

Kennisinstellingen:

Hogeschool Saxion, Fontys Hogeschool,  Radboud Universiteit, Spectrum met Elan, Vilans

Zorginstellingen:

Deventer Ziekenhuis, Radboud Umc., Kalorama, Blindeninstituut Grave

Maatschappelijke organisaties:

ZonMw, NCZ

In de afgelopen jaren heeft Van Berkum Communicatie zich inhoudelijk verdiept in het onderwerp ouderen en technologie/digitale zorg/ehealth.

Update opdrachten:

Een grote uitdaging vormt de groeiende groep ouderen met dementie, zowel binnen verpleeghuizen als ouderen die graag zelfstandig blijven wonen. Technologie kan dan ondersteunen.
Voor ZonMw - de programma's Memorabel en Active and Assisted Living (AAL) - schreef ik een uitgebreid artikel over de bestaande technologische mogelijkheden bij dementie thuis. 
Een boek daarover is in voorbereiding.

Voor Netwerk Cliënt- en Raad in de Zorg (NCZ) schreef Van Berkum Communicatie een whitepaper over ehealth binnen de thuiszorg, verpleeghuiszorg, GGZ en binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Voor de blogsite www.zorgenvoormorgen.org werden diverse blogs geschreven.

Het maart-nummer van nieuwsbrief ANCIANO is verschenen. Met daarin aandacht voor online daten door ouderen, vijf redenen waarom ouderen het internet niet op gaan of willen en bewegen en plezier door te gamen.  Wilt u deze maandelijkse nieuwsbrief per email ontvangen, stuur dan een mail naar info@vbcom.nl

Daarnaast heb ik zitting in de Focusgroep Digitalisering van seniorenorganisatie KBO-PCOB en namens NCZ ben ik lid van de begeleidingsgroep 'Verkenning technologie in de verpleeghuiszorg',
een initiatief van VWS.